Jaarevent 2023

Vanaf vandaag kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Naast de ondernemersprijs wordt dit jaar ook een themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’ uitgereikt. Voor deze themaprijs slaat de Tuinbouw Ondernemersprijs de handen ineen met Greenport West-Holland. De winnaars worden op het jaarlijkse evenement op 29 maart 2023 bekend gemaakt.

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2023 reiken we de prijs voor de 36e keer uit.

Themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’

Dit jaar wordt ook een Themaprijs uitgereikt: ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’. In Nederland zien we nieuwe teelten en teeltwijzen ontstaan die specifieke oplossingen kunnen bieden voor de uitdagingen van onze maatschappij van vandaag. Te denken valt aan toepassingen in papier, plastic en bouwmaterialen waardoor de CO2-voetafdruk wordt verminderd, siergewassen voor toepassing in cosmetica, de geneeskunde, en zo nog veel meer. Grote kansen voor verduurzaming van de toekomst! We zoeken Nederlandse ondernemers en frontrunners die op een geheel eigen wijze nieuwe teelten starten en/of nieuwe toepassingen en businessmodellen ontwikkelen voor bestaande teelten. De themaprijs organiseren we dit jaar in samenwerking met Greenport West-Holland, dat zelf een programma heeft op dit gebied – Biobased Greenport West-Holland.

Aanmelden tot 25 november

Kandidaten kunnen zichzelf tot uiterlijk vrijdag 25 november aanmelden, of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Begin december maakt Tuinbouw Ondernemersprijs bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens een inspirerende bijeenkomst op 29 maart 2023 worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie vindt u op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Dragende organisaties

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt al sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw van Natuur en Voedselkwaliteit. En dit jaar ook door de Greenport West-Holland.

Foto: Wijnen Square Crops wint de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022.Pin It on Pinterest