Jaarevent 2023

Massiefkarton verrijkt met tomatenplantvezels heeft de Packaging Europe Sustainability Awards 2016 gewonnen. Aan deze innovatie van Solidus Solutions werkte een aantal bedrijven uit de Greenport mee, waaronder Biobase Greenport West-Holland.

De Packaging Europe Sustainability Awards 2016 is een initiatief van vakblad Packaging Europe. Voor acht categorieën werd een winnaar gekozen. Het massiefkarton verrijkt met vezels uit tomatenplanten won in de categorie ‘biobased packaging’. Doorslaggevend in de keuze van de jury was dat tomaten kunnen worden verpakt in een verpakking die gemaakt is van de ‘eigen’ plantenvezel. Met deze innovatie wordt bovendien per ton karton een flinke CO2-emmissiereductie behaald.

Het massiefkarton kwam tot stand in een samenwerking waarin ook Biobase Greenport West-Holland partner was. De allereerste massiefkartonnen 3 en 5 kilogram tomatenverpakkingen verrijkt met tomatenplantvezels werden door Solidus Solutions ontwikkeld voor The Greenery. Voor Harvest House werden de allereerste 250 tot 500 g tomatenschaaltjes voor consumenten ontwikkeld.

“Dit project laat zien dat reststromen uit de tuinbouw daadwerkelijk op een andere, meer waardevolle, manier ingezet kunnen worden dan als compost” Aldus Willem Kemmers van Biobased Greenport West-Holland.Pin It on Pinterest