Magazine Aan het werk

Na het eerste succes van ‘Sleutel aan je toekomst’ zijn onder andere Roy* en Mhretab** met succes gestart als technisch medewerker in de glastuinbouw. Tijd om daar opvolging aan te geven!  Kasgroeit is gestart met een nieuwe campagne met als doel om kandidaten te vinden die de overstap willen maken naar een technische functie in de glastuinbouw en hen op te leiden en te begeleiden naar een nieuwe baan.

‘Sleutel aan je toekomst’ richt zich op het aantrekken van nieuwe mensen in de sector. Bijzonder aan dit traject is dat deelnemers alleen affiniteit hoeven te hebben met techniek. Een technische achtergrond is geen vereiste. “Er zijn nog genoeg mensen die op zoek zijn naar ander werk en een nieuwe uitdaging. Kenmerkend voor de technische banen in de sector is de dynamiek, veel verantwoordelijkheid en afwisseling in de werkzaamheden” aldus Martijn van Velzen (Adviseur arbeidsmarkt bij Kasgroeit).

Kasgroeit lanceert in oktober 2020 voor de tweede keer het leer-werk traject met de titel: ‘Sleutel aan je toekomst in de kas’. In samenwerking met glastuinbouwbedrijven en het ROVC worden (potentiële) medewerkers opgeleid tot technisch medewerker en vervolgens tot zelfstandig onderhoudsmonteur. Martijn van Velzen “Kasgroeit heeft voor dit opleidingsprogramma een leerlijn ontwikkeld: een serie elkaar opvolgende cursussen waarmee we mensen gericht opleiden.”

De adviseurs van Kasgroeit doen de eerste screening van de kandidaten, waarna ze bij de deelnemende glastuinbouwbedrijven op gesprek gaan. Na de sollicitatieronde komen deelnemers in dienst van een van de deelnemende glastuinbouwbedrijven en starten vervolgens op korte termijn met het opleidingsprogramma.

“We merken dat er nog steeds veel behoefte is aan instroom van technisch geschoold personeel binnen de glastuinbouwsector. Inmiddels hebben de eerste bedrijven zich aangemeld voor wie wij met dit traject nieuwe technische medewerkers gaan werven” zegt Martijn. Bedrijven die interesse hebben in deelname kunnen contact opnemen met Kasgroeit. Meer informatie over het leer-werktraject en de voorwaarden voor deelname is te vinden op https://www.kasgroeit.nl/werkgevers/nieuw-talent/sleutel-aan-je-toekomst

Informatiebijeenkomst voor werkgevers

Op donderdag 29 oktober bespreken we tijdens een online webinar de mogelijkheden van ‘Sleutel aan je toekomst’ om nieuwe technische medewerkers te werven en op te leiden binnen je bedrijf. Info/Aanmelden: https://www.kasgroeit.nl/agenda/online-masterclass-technisch-talent-34Pin It on Pinterest