Jaarevent 2023

Ook in het schooljaar 2015-2016 vind er weer een College Tour voor docenten plaats. De aftrap werd op 1 oktober verricht door Ton van der Kooij, commercieel technisch adviseur van Van der Ende Groep. Van der Kooij wist docenten van verschillende Westlandse scholen te boeien over de nut en noodzaak van de toepasbare technische installaties, zoals pompen, elektromotoren, frequentieregelaars, vertragingsmotoren, kleppen, ventilatoren, waterbehandeling en filtratie ten behoeve van de innovatieve glastuinbouwsector.

Carrièremogelijkheden

Docenten van MBO Greenport, het Floracollege, ISW en InHolland werden ook geïnformeerd over de carrièremogelijkheden die Van der Ende groep biedt voor de studenten. Jongeren tussen 4 en 23 jaar moeten bewuster kiezen voor deze innovatieve en duurzame sector, of het nu om een opleiding of carrière gaat. Leraren uit het basisonderwijs en docenten uit het middelbaar onderwijs vervullen hierin een belangrijke sleutelrol.

Innovaties binnen het bedrijf

Van der Ende Groep is in 1985 begonnen met het repareren en reviseren van waterpompen voor de glastuinbouw. Al snel volgden de verkoop van nieuwe pompen en elektrotechnische materialen. Momenteel is Van der Ende Groep uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf dat zich bezig houdt met het verkopen, reviseren, repareren van pompen, maar ook waterbehandeling en filtratietechniek voor de glastuinbouwsector. Innovaties nemen een belangrijke plaats in binnen Van der Ende Groep en dan niet alleen m.b.t. het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook in de vorm van op maat gemaakte oplossingen voor een bedrijf. De 87 medewerkers van Van der Ende maken het verschil en zorgen ervoor dat ze kunnen blijven innoveren en groeien, ontwikkeling van medewerkers staat ook hoog in het vaandel. Dit biedt studenten ook de gelegenheid veel praktijk ervaring op te doen bij een mooi bedrijf met veel mogelijkheden.

De Greenport College Tour is een initiatief van de Greenport Horti Campus, locatie Westland en SOB Westland (Samenwerking Onderwijs Bedrijfsleven). Doel is om ondernemen in het onderwijs te bevorderen en onderwijs en bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Imagoverbetering van de sector speelt een belangrijke rol in dit proces. Jongeren moeten een beter beeld krijgen van de tuinbouw. Verschillende scholen organiseren daarom bedrijfsbezoeken met hun leerlingen.Pin It on Pinterest