Jaarplan 2024

Als je een feestje organiseert, dan is het altijd maar afwachten hoe veel visite er komt en wie een bloemetje meeneemt. Spannend. Want hoe meer visite, hoe meer koffie en koekjes en snoepgroente je moet inslaan. Maar ook: bij een hoge opkomst doe je blijkbaar ‘iets’ goed. Bijvoorbeeld omdat je de vorige keer ook al een goed feestje hebt gevierd.

Komende weken heeft de Greenport enkele ‘feestjes’. Allereerst is op 9 april de inspiratiesessie van de Roadmap Next Economy Greenport. Dezelfde dag dat we de digitale uitnodiging verstuurden zaten we al op 25 procent van het maximum aantal bezoekers. Blijkbaar zijn veel ondernemers ‘bezig’ met de kansen voor morgen!

Nog een klapper. Op 4 juni is ons Jaarevent. Binnen één dag na het verzenden van de ‘save the date’ zaten we al op 50 procent van het maximum aantal bezoekers. Daarvan maakt mijn hart een sprongetje.

En niet te vergeten de expert meeting over de WaterAmbitie die we onlangs organiseerden. Een volle zaal. En mooier nog: 80 procent van de aanwezigen was nog niet eerder op een Greenport bijeenkomst geweest.

We hebben met de Greenport blijkbaar een goede naamsbekendheid en een reputatie als goede organisator van interessante bijeenkomsten. Daarvoor dank aan u – de achterban van de Greenport – en aan ons team. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan het ontwikkelen van kennis en verbinden van mensen. En dat gaan we ook de komende jaren doen. Want we staan inmiddels met een been in het programma voor de komende vier jaar. Daaraan zullen we zeker aandacht besteden tijdens ons Jaarevent op 4 juni.

Onlangs bezocht ik een bijeenkomst van Rotterdam Partners, een van de nieuwe partners van de Greenport. Tijdens die bijeenkomst sprak onder meer Frank Heemskerk, voormalig staatssecretaris en nu bewindvoerder bij de Wereldbank. Drie woorden sprongen eruit tijdens zijn presentatie: Kennis, Financiën en Vertrouwen. Die drie zijn nauw verbonden. Want zonder kennis geen toekomst. En zonder vertrouwen in de toekomst, en in elkaar, wankelen financiële systemen al snel.

Onze financiën zijn prima op orde. Dat komt onder meer door het solide bestuur en bedachtzame uitgaven. Vertrouwen hebben we blijkbaar ook, getuige het grote aantal aanmeldingen voor onze feestjes. Maar dat vertrouwen leidt tot meer dan alleen gezelligheid (en veel koffie, koekjes en snoepgroente); dat vertrouwen zorgt er ook voor dat we samen met partners kunnen werken aan een gezonde en vitale toekomst voor het regionale tuinbouwcluster. En de Greenport is een van de pijlers van de nieuwe economie. En daar mogen we allemaal supertrots op zijn!

Jolanda Heistek
Greenport West-HollandPin It on Pinterest