Vacature
Programmasecretaris

 

 

Learning Community Greenport Horti Campus

De plek waar innovatie voor het tuinbouwcluster begint

De Learning Community Greenport Horti Campus brengt bedrijfsleven en onderwijs (mbo, hbo en wo) samen om innovatieve vragen snel op te pakken. Daarmee transformeren de beroepsgerichte onderwijsinstellingen naar regionale kenniscentra waarin leren, innoveren en onderzoeken met regionale partners hand in hand gaan.

De Learning Community (LC) Greenport Horti Campus Westland heeft twee hoofdactiviteiten: onderzoek en dialoog. De LC werkt vraaggestuurd vanuit de praktijk en zoekt daarvoor samenwerking tussen mbo, hbo en wo. De resultaten uit die onderzoeken worden verwerkt naar de praktijk middels masterclasses, webinars en nieuwsberichten. Thematisch wordt verbinding gemaakt de 8 paviljoens van het World Horti Center:  IGrowth, Water, Energie, Supply Chain, Power of Plants, Robotics, Complex Constructions en Start-ups.

Zo werkt de Learning Community Greenport Horti Campus Westland aan een ecosysteem van bedrijven en kennisinstellingen. Daarvoor gebruikt de Learning Community Greenport Horti Campus Westland de 5 V’s: Verbinden (van de triple helix en maatschappelijke organisaties), Verdienen (vertalen van kennis en kunde naar kassa), Versterken (van de relatie met de samenleving en consument), Vernieuwen (innovaties realiseren en talent opleiden) en Verduurzamen (met een regionaal transitienetwerk).

 

Partners

Partners van de Learning Community Greenport Horti Campus Westland zijn Lentiz, Inholland, LDE en World Horti Center, met steun van Greenport Horti Campus en Greenport West-Holland. Financiers zijn Metropoolregio Rotterdam Den Haag en gemeente Westland.

mrdh-logo
Greenport Horticampus
Greenport Horticampus

Atie de Gier en Roel van Heijningen

(Lentiz)

Gerry Kouwenhoven en Maike

(Hogeschool Inholland)

 

Coen Hubers en Dirk Uittenbogaard

(LDE Centre for Sustainability)

Jolanda Heistek

(Greenport West-Holland)

Puck van Holsteijn

(World Horti Center)

Lees ons laatste nieuws

Categorieën

Een circulaire stad is dus een stad met schoon water, schone lucht en gezond voedsel en een slimme logistiek.Pin It on Pinterest