Nieuwe Energie

Begin dit jaar deden studenten Communicatie van Hogeschool Inholland mee aan een battle over biobased toepassingen. Jennifer Kleijweg deed – samen met collega-studenten – mee aan de battle. Samen bedachten ze het SURE, een productlijn gebaseerd op biobased materialen, zoals sokken, mokken, een telefoonhoesje en een sleutelhanger. 

De vraag waarmee de studenten aan de slag moesten was ingebracht door Biobased Greenport West-Holland: ‘Is bij de consument bekend dat reststromen (afval) ook een nuttige bestemming kan krijgen en daarmee het milieu extra gespaard wordt en daarmee ook nieuwe banen kunnen ontstaan?’ Jennifer Kleijweg en haar collega’s bedachten de productlijn SURE, met bijhorende presentatiedoos. Deze doos is bestemd voor zowel consumenten als voor telers.

Onlangs slaagde Jennifer voor haar opleiding. Voor haar afstuderen deed ze onderzoek naar online winkelbeleving van Riverdale, een van de bekendste merken in de woonbranche. Inmiddels werkt ze als E-Commerce Specialist bij dat bedrijf. Ze kijkt met plezier terug op haar project voor Biobased Greenport West-Holland. “Ik vond het leuk om me te verdiepen in een onderwerp als biobased”, vertelt tuindersdochter Jennifer. “Daarnaast vond mijn vader het natuurlijk ook heel leuk om up-to-date gehouden te worden omtrent de ontwikkelingen in zijn vakgebied.”

Hoe vond je het om mee te doen aan de Communicatie Battle?

“Tijdens mijn opleiding heb ik veel projecten mogen uitvoeren. Natuurlijk komt het soms voor dat je bezig bent met een case voor een bedrijf dat hier zelf niet van op de hoogte is. Of sterker nog – een bedrijf dat niet bestaat. Des te leuker is het wanneer je een echte bijdrage kunt leveren, je het bedrijf kunt helpen. Het maakt het dan extra uitdagend om met een tof concept te komen. Wat je het liefste wil horen is dat de opdrachtgever enthousiast is geworden en dat hij met het idee aan de slag wil. Ik denk dat ik gerust kan zeggen dat wij daarin geslaagd zijn.”

De Battle ging over reststromen, dus over biobased oplossingen. Wat vind je van dat thema?

“Voor deze opdracht stond een middag gepland waarbij wij per projectgroep mochten ‘speeddaten’ met de verschillende opdrachtgevers die voor ons zijn geselecteerd. Hierna hebben wij onze voorkeur uit mogen spreken. Van het thema reststromen en biobased oplossingen was ik deels op de hoogte. Ik zag hier vooral een uitdaging in, omdat ik het een interessant thema vind. Op het gebied van milieu zijn altijd ontwikkelingen gaande. Daarnaast heb ik een persoonlijke link met de tuinbouw. Ik ben een trotse tuindersdochter, dus dat zegt natuurlijk wel genoeg!”

De studenten van SURE eerder dit jaar, met bovenin van links naar rechts: Manon Laman, Jennifer Kleijweg, Suzanne vd Meij en Karlijn Tielemans, onderin van links naar rechts: Demi Baardwijk, Danique vd Steen.

Lees hier het  SURE_Eindverslag_Communicatiebattle Pin It on Pinterest