Jaarevent 2023

GreenPort Noord-Holland Noord organiseert op 18 oktober een Masterclass over Plantinhoudstoffen: ‘De kracht van planten’. 

Experts uit de sector zien momenteel goede kansen voor tuin- en akkerbouw in Nederland om toegevoegde waarde te creëren uit plantinhoudstoffen en de economie in Nederland te versterken. In het project Evergreen van GreenPort Noord-Holland Noord wordt onderzoek gedaan naar plantinhoudsstoffen ter bestrijding van acné, obesitas en diabetes type 2.

Sprekers

  • May Young Lin, PhD, Echo Pharmaceuticals B.V., deelnemer project Evergreen: Het ontwikkelen van effectieve medicijnen, met een focus op cannabinoïde-gebaseerde verbindingen en medicijnen die bijdragen tot een betere levenskwaliteit voor een breed scala aan patiënten.
  • Marjolein Wildwater, , deelnemer project Evergreen: Het identificeren van gezondheidsbevorderende effecten van plantenstoffen door inzet van een simpele, snelle testmethodiek.
  • Annette Mak, Schenkeveld Advocaten: Gezondheidsclaims met betrekking tot groenten en planten, eventuele IP rechten met betrekking tot nieuwe toepassingen voor planten.

Programma

14.00 Rondleiding Hortus tuin (optioneel adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar)
14.45 Inloop
15.00 Start programma
17.00 Netwerkborrel

U kunt zich online aanmelden voor deze masterclass.Pin It on Pinterest