Magazine Aan het werk

Lentiz | MBO Oostland in Bleiswijk is geopend. De mbo-school voor de eigen regio in het logistieke hart van Oostland biedt eigentijds mbo-onderwijs waarin praktijk en theorie nauw zijn verweven. Met een gezamenlijke wens en een feestelijk gebaar werd Lentiz | MBO Oostland door het beroepsonderwijs, ondernemers en de gemeente officieel gezamenlijk geopend.

Lentiz | MBO Oostland in Bleiswijk start de mbo-opleidingen Agrohandel & Logistiek, Business & Logistiek, Teelttechnologie & Management, Dierverzorging, Hovenier en Bloem & Design. Dit zijn eigentijdse opleidingen afgestemd op het bedrijfsleven in de regio. Onderwijs en ondernemers zullen intensief samen gaan werken binnen de beroepsopleidingen van Lentiz | MBO Oostland, waarbij de studenten in een carrousel met een aantal bedrijven les krijgen. De kracht van deze mbo-school voor de regio is de samenwerking met verschillende bedrijven en de overheid.

Leren in een carrousel met bedrijven

Directeur van Lentiz | MBO Oostland, Cees de Jong: “In onze te ontwikkelen hybride leeromgevingen, waarbij het onderwijsprogramma steeds ‘up-to-date’ is, krijgen onze studenten een realistisch beeld van nieuwe ontwikkelingen in de sector, zicht op hun carrièremogelijkheden én kunnen bedrijven studenten aan zich binden. We zullen komende jaren op het bedrijfsleven afgestemde mbo-opleidingen blijven ontwikkelen. Denk hierbij aan business, logistiek, teelttechniek & glastuinbouw, leefomgeving, buitenruimte, natuur & milieu, recreatie (leisure)”.

Universitair onderwijs vertalen naar mbo

Spreker Coen Hubers, Greenport Hub coördinator Leiden – Delft – Erasmus (LDE) benadrukte het belang van learning communities in de Greenport: ”De waterscheidingen tussen universitaire opleidingen, hbo en mbo mogen wat mij betreft echt weg. We doen er goed aan om flexibel om te gaan met onderwerpen die interessant zijn voor studenten van diverse opleidingen en gastsprekers uit te nodigen, die diverse studentendoelgroepen inspireren”.

Kansen voor de regio

“De regio heeft jonge studenten met een bij de bedrijven passende opleiding hard nodig”, vertelt wethouder Economische Zaken Kathy Arends. “Ook voor de bedrijven die zich in Oostland willen gaan vestigen, hebben we goed opgeleide mensen nodig. We moeten de opleidingen aantrekkelijk maken voor de jonge doelgroep door onderwerpen te kiezen, die ze aanspreken. Denk aan goede voeding en gezondheid”.

Ook wethouder Onderwijs Ankie van Tatenhove benadrukte het belang van een eigen mbo in de regio. “We zijn een relatief jonge gemeente. Jongeren moeten kunnen investeren in hun toekomst, in de eigen woonomgeving en in vriendschappen. Hun dromen achterna jagen. Deze mbo biedt veel kansen voor de toekomst van deze jonge gemeente”.

Sterke toekomst

Regio Oostland kent een veelbelovende toekomst met de nieuwste technologieën en innovaties in de sectoren glastuinbouw en logistiek. Samen met bedrijven en de gemeente gaat MBO Oostland in deze prachtige regio een sterke toekomst tegemoet.Pin It on Pinterest