Jaarevent 2023

Hoe kan de glastuinbouw in Greenport West-Holland de aanwezige geothermie maximaal benutten? En hoe kan er voldoende duurzame restwarmte uit de Rotterdamse haven op de tuinbouwbedrijven komen? Daarover gaat de Meet & Greet Energie van Greenport West-Holland op dinsdag 17 december. De bijeenkomst heeft als thema ‘Warmte in balans’.

Jaarlijks organiseert Greenport West-Holland een Meet & Greet over energie: op 17 december is al weer de zesde editie. De bijeenkomst is met name bedoeld voor telers in de regio. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Tijdens de Meet & Greet is er een aantal sprekers. Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde Zuid-Holland en voorzitter Greenport West-Holland) vertelt tijdens de bijeenkomst wat de klimaatambities van de Greenport en de provincie voor u kunnen betekenen. Gerdien Priester (Geothermie Alliantie) geeft inzicht in de potentie van geothermie, en hoe die optimaal te benutten is. Hans Coenen (Gasunie) kijkt naar de toekomst van restwarmte uit de Rotterdamse haven, en de koppeling met de tuinbouw.

Verder is er een forumdiscussie over de toekomst van warmte in de tuinbouw. Aan die forumdiscussie doen onder meer Rien Bot (Agro Energy) en Erik Persoon (Forever Plants) mee. Dagvoorzitter is Nico van Ruiten (regisseur van het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland). Albert Abee (wethouder Lansingerland, bestuurslid Greenport) doet als gastheer het openingswoord.

De Meet & Greet Energie start om 17.15 uur (inloop om 16.45 uur) in het gemeentehuis van Lansingerland. Professionals op het gebied van tuinbouw of energie kunnen zich online aanmelden via de portal ‘Mijn Greenport’ of stuur een e-mail naar het secretariaat via [email protected].Pin It on Pinterest