Jaarplan 2024

Mondiale trends als klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en verstedelijking vragen om nieuwe verdienmodellen binnen de Greenport. Tijdens de werksessie ‘NEXT economy needs NEXT entrepreneurs’ op 1 juni gaat u met ondernemers uit andere sectoren actief op zoek naar zulke verdienmodellen.

Op 1 juni vindt Dare2Cross plaats in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Doel van deze bijeenkomst is zorgen voor cross-sectorale verbindingen en het verder brengen van bestaande innovaties. Het programma van Dare2Cross – een initiatief van Innovation Quarter – bestaat uit een plenair deel en een aantal werksessies.

Ook voor tuinbouwondernemers

‘NEXT economy needs NEXT entrepreneurs’ is een van de werksessies en wordt verzorgd door Lija Groenewoud – van Vliet (Yes!Delft, Metropolitan Start-up Lab) en Etwin Grootscholten (Provincie Zuid-Holland, GreenportWO). In deze werksessie wordt u gematcht met verschillende sectoren en gaat u gezamenlijk de uitdaging aan om te kijken welke successen en innovaties uit een andere sector waarde kunnen creëren voor uw tuinbouwonderneming.

De werksessie bestaat uit vier verschillende rondes. Tijdens deze rondes ontwikkelt u een eerste idee; dit idee werkt u vervolgens uit tot nieuwe proposities die de NEXT Economy-waardig zijn en die kunnen leiden tot een nieuw verdienmodel. Bovendien kunt u uw idee indienen voor de wedstrijd NEXT Economy needs NEXT Entrepreneur. Hiermee kunt u verdere support en andere prijzen winnen.

Op de website van Dare2Cross vindt u meer informatie over het programma  en de andere werksessies. Tevens kunt u zich online aanmelden voor Dare2Cross.

 Pin It on Pinterest