Energie Dashboard

Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom zoekt daken van bedrijfspanden voor het plaatsen van zonnepanelen. De panelen worden gefinancierd door inwoners van Lansingerland; de ondernemer krijgt een vergoeding. Het is de derde keer dat Nieuwe Lansinger Stroom werkt aan het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken.

NLS werkt aan een lokale, toekomstbestendige energievoorziening. Daarmee wil de energiecoöperatie bijdragen aan de verduurzaming van de woon- en leefomgeving in Lansingerland. Dat gebeurt onder meer door het plaatsen van zonnepanelen.
Afgelopen jaar meldden zich al een groot aantal eigenaren van bedrijfspanden. “We zijn in gesprek met vijf dakeigenaren en de beschikking voor de subsidie is verstrekt. Op deze daken gaan we ongeveer 3000 panelen installeren” vertelt Menno van der Woude, voorzitter van NLS. “Een fantastisch resultaat.”

De energiecoöperatie zoekt voor een volgende fase meer daken. “We willen de lat hoger leggen om nog meer bij te dragen aan duurzaamheid in Lansingerland.” Daarom zoekt NLS dakeigenaren die een dak van minimaal 350 m2 hebben. NLS regelt de financiering, plaatsing en onderhoud. De dakeigenaar heeft hier geen omkijken naar. De inwoners van Lansingerland kunnen in de financiering bijdragen en krijgen hier een mooi rendement voor terug.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via penningmeester@nieuwelansingerstroom.nl of gaat u naar https://www.nieuwelansingerstroom.nl/collectieve-zonnedaken/.

(Foto: Nieuwe Lansinger Stroom/Eric Ruys)Pin It on Pinterest