Vacature
Programmasecretaris

De Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) heeft in samenwerking met de Topsector Agri & Food en Groenpact de eerste AI-cursus voor Agri en Food ontwikkeld. Een gratis online cursus die groene ondernemers en studenten meer inzicht wil geven in het begrip Artificiële Intelligentie (AI) en de toepassingen hiervan in de sector.

AI ontwikkelt zich razendsnel en wordt veelvuldig toegepast in de sector Agri en Food. Daarom is het van belang dat iedereen in de sector zich een bepaalde mate van basis kennis over AI eigen maakt. In de praktijk wordt al zoveel gebruik gemaakt van AI-toepassingen dat deze cursus gevuld is met aansprekende voorbeelden. Drones die helpen in de appelteelt en robots die door middel van deep learning precies de juiste rozen kunnen plukken. Maar naast vernieuwende technieken zijn er natuurlijk ook uitdagingen en ethische dilemma’s. Wat gebeurt er met alle data en hoe diervriendelijk is het werken met AI-modellen eigenlijk? Ook deze thema’s komen aan bod.

Wat houdt de AI-cursus voor Agri en Food in?
De AI-cursus voor Agri en Food bestaat uit 11 interactieve modules van 8 tot 15 minuten met video’s die praktische toepassingen van AI in de sector weergeven. De cursus neemt in totaal zo’n 2,5 uur in beslag en de modules bestaan uit een afwisseling van lesstof, video’s en interactieve elementen. In de cursus worden onderwerpen als big data, algoritmen en machine learning aangesneden en wordt er vooral ingegaan op de vraag: hoe wordt dit alles toegepast binnen de sector?

Toegankelijk maken van kennis over AI
De NL AIC vindt het belangrijk dat basisinformatie en kennis over AI, de toepassing van AI en eventuele gevolgen van AI voor iedereen toegankelijk is. Het doel van de cursus is om bewustwording te creëren voor de mogelijkheden van AI bij alle werkenden en studenten in de agrarische sector. Eerder dit jaar lanceerde de NL AIC samen met TU Delft ook de uitgebreidere cursus Elements of AI: een gratis online cursus die deelnemers inzicht geeft in de basis van AI.

Wat kan ik ermee?
U bent van harte uitgenodigd de AI-cursus te volgen. Klik hier om de cursus te starten.

Interesse gekregen om meer met AI te doen? Voor Zuid-Hollandse ondernemingen in de tuinbouw heeft InnovationQuarter op dit moment diverse activiteiten lopen waar u aan kunt deelnemen. Zo kunt u op 24 en 25 november naar RoboCrops 2021, het internationale robotica-event in het World Horti Center. Op zoek naar samenwerkingspartners -en mogelijkheden? Kijk eens naar Dare2Cross Grow-Tech for Greens op 2 december. Toepassing in de praktijk valideren? Vanuit innovatieprogramma AgriTech zijn begin volgend jaar subsidievouchers tot € 100.000,- beschikbaar om de risico’s van een innovatieproject te beperken.Pin It on Pinterest