Resultaat Innovatiepact 1

Onlangs organiseerden Greenport West-Holland en Voedselfamilies het webinar ‘Droogte: de volgende crisis’. Tijdens het webinar waren er presentaties van Dolf Kern (Hoogheemraadschap Rijnland), Frank van Oorschot (akkerbouwer in Achthuizen, voorzitter LTO Goeree Overflakkee), Margreet Schoenmakers (Programmamanager Water bij Glastuinbouw Nederland) en Ted Duijvestijn (tomatenteler in Pijnacker). Dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt van het Hoogheemraadschap van Delfland verzorgde de opening van het webinar. Op deze pagina’s vindt u de video’s van deze inleiding en de presentaties.

Water is er altijd. In Nederland. Niet dus… In 2018 hadden we een droog jaar, het voorjaar van 2020 was droger dan ooit gemeten. Is het mogelijk dat we steeds vaker grote watertekorten krijgen in onze rivierdelta? Ja, dat kan. Hoe moeten we daarmee omgaan? En wat zijn de gevolgen voor het voedselsysteem. Daarover organiseerden Greenport West-Holland en de Voedselfamilies op op 1 juli 2020 het webinar: ‘Droogte: de volgende crisis’. Het webinar werd gepresenteerd door Patrick Kaashoek van de Voedselfamilies; hij interviewde tevens de verschillende sprekers.

Piet-Hein Daverveldt (dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland)

Dolf Kern (Hoogheemraadschap Rijnland)

Margreet Schoenmakers (Programmamanager Water bij Glastuinbouw Nederland) en Ted Duijvestijn (tomatenteler in Pijnacker)

Frank van Oorschot (akkerbouwer in Achthuizen, voorzitter LTO Goeree Overflakkee)Pin It on Pinterest