Jaarevent 2022

Vier teeltbedrijven in tuinbouwgebied Oostland laten door natuuraannemer de Heem/Ranox 250 m2 biodiversiteit aanleggen op hun bedrijf. Doel is om de biodiversiteit in het gebied te vergroten. Het project is mede tot stand gekomen door het Center of Expertise Biodiversiteit van Greenport West-Holland, waaraan o.a. Glastuinbouw Nederland, de WUR, Koppert Biological Systems en een aantal telers deelnemen. De teeltbedrijven (Duijvestijn Tomaten in Pijnacker), Themato in Berkel en Rodenrijs, Stolk Brothers in Bergschenhoek en Ovata in Bleiswijk) zetten hiermee een eerste stap. 

Wageningen University & Research gaat gedurende twee jaar insecten monitoren in deze aangelegde, functionele natuur. Het onderzoek naar biodiversiteit wordt breed gesteund door meerdere organisaties. De telers dragen zelf bij en verder is er steun van de provincie Zuid-Holland, Glastuinbouw Nederland, Stichting Kennis in je Kas (Kijk), Greenport West-Holland, gemeente Pijnacker-Nootdorp en gemeente Westland. Het onderzoek is een onderdeel van de PPS ‘Functionele Biodiversiteit in en om de kas’ van de Topsector T&U.

Doel van beide projecten is de kansen voor meer biodiversiteit in de regio te vergroten. Lees op de website van Glastuinbouw Nederland over het project in Oostland.

Meer informatie: Eveline Stilma [email protected]

 Pin It on Pinterest