Jaarevent 2023

Sinds ruim een jaar werkt Greenport West-Holland samen met The Young Digitals. Deze sociale onderneming helpt jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt aan relevante werkervaring, zodat ze aan de slag kunnen als digital marketeer. De samenwerking hebben we onlangs verlengd. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst bij de Rotterdamse vestiging van The Young Digitals. Tijdens de bijeenkomst gingen jongeren van The Young Digitals aan de slag met een communicatiecase van Greenport West-Holland. Dat deden ze samen met onder meer gedeputeerde Willy de Zoete van Provincie Zuid-Holland (verantwoordelijk voor onder meer Human Capital) en medewerkers van het programma We-IT. 

The Young Digitals is een sociale onderneming in Den Haag die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt in 10 weken opleidt tot digital marketeer. Op vrijdag 17 maart brachten Willy de Zoete (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), en Henk Bakker (programmamanager Human Capital Zuid-Holland) een bezoek aan dit initiatief.  

Willy de Zoete: “Het besef dat er samengewerkt moet worden door onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid om ervoor te zorgen dat er voldoende en goed opgeleid personeel beschikbaar is neemt toe. Vooral als het gaat om digitale skills, en alleen met mooie samenwerkingen zoals tussen The Young Digitals en Greenport West-Holland kunnen we opleidingen afstemmen op de behoeften van het bedrijfsleven. Dit project heeft een mooie toegevoegde waarde voor de arbeidsmarkt in de regio, omdat jongeren de kans krijgen werkervaring op te doen en zich bij te scholen voor een baan.” 

 Pin It on Pinterest