Jaarevent 2023

Op 14 september vindt bij Inholland Delft het seminar ‘De kracht van (plantaardig) voedsel voor jouw gezondheid’ plaats. Drie sprekers geven hun visie op (plantaardige) voeding en gezondheid. Deelname aan het seminar is gratis. Bovendien krijgen deelnemers een plantaardige maaltijd aangeboden.

Gaston Remmers is eigenaar van Habitus en specialist Personalised food en een van de sprekers tijdens het seminar. “Kan de medische sector wel voldoende gedegen vaststellen wat ik als individu nodig heb? En kan de land- en tuinbouwsector leveren wat ik nodig heb? De veronderstelling is dat er veel gezondheid, kennis en ondernemerschap te winnen valt, als we beter weten wat we het best kunnen eten. En het vervolgens ook gaan doen.”

Bert Bouwman is directeur van Total Health en specialist op het gebied van Oosterse en Westerse kruiden. “De eeuwenoude wijsheid van Moeder Natuur heeft vele mogelijkheden om onze gezondheid te bevorderen en onze kwalen te verminderen of te laten verdwijnen. Veel van deze praktische kennis en wijsheid is in de loop van de jaren uit ons gezichtsveld verdwenen.”

De derde spreker is Roger Engelberts, Hij is creatief ondernemer, Chief Inspiration Officer Imagro BV en lector co-creatief ondernemerschap. “De huidige maatschappelijke uitdagingen vormen fantastische innovatie-opgaven voor agrofood. Nederland is te duur voor costleadership, dat is een doodlopende weg, race to the bottom. Voedsel kan en mag in mijn ogen niet efficiënter en goedkoper. Volwaardig. Verschillig. Volhoudbaar daar gaat het om. Met de natuur als inspiratiebron.”

Het seminar wordt afgesloten met een panelgesprek tussen sprekers en publiek. Vragen die onder meer aan bod komen zijn: hoe kunnen ondernemers zich onderscheiden in de markt, en wat is de taak van het agro- en foodonderwijs in een maatschappij die meer gericht is op gezondheid door voeding vanuit plantaardige oorsprong?

Het Seminar ‘De kracht van (plantaardig) voedsel voor jouw gezondheid’ vindt plaats op 14 september van 17:30 tot 21:00 uur bij Inholland Delft, Rotterdamseweg 141, 2628 AL Delft. Deelname is gratis dankzij de ondersteuning door het

OnderwijsVernieuwingsProgramma (OVP) Voedsel & Consument en Plant. Om deel te nemen kunt u zich online aanmelden.

 Pin It on Pinterest