Agritech

Erasmus Centre for Entrepreneurship lanceert het nieuwe ‘Slim Innoveren’-programma voor ondernemers in de tuinbouwsector. De training is een samenwerking met Centre for Frugal Innovation in Africa (CFIA) van de Leiden-Delft-Erasmus alliance (LDE). Ook is de training volledig gesponsord door Provincie Zuid-Holland en is daarom geheel gratis voor Zuid-Hollandse tuinbouwondernemers. Aanmelden kan tot 18 mei.

‘’Frugal Innovation’’ of slim innoveren is een innovatietechniek die gericht is op slimme, betaalbare en simpele oplossingen. Meer is niet altijd beter! Slim innoveren helpt nieuwe producten op de markt te brengen, simpeler en goedkoper. ”Met name simpele, goedkope oplossingen van nieuwkomers kunnen een sector fundamenteel veranderen” vertelt Prof. Dr. Justin Jansen en Prof. Dr. Tom Mom (Erasmus Universiteit Rotterdam) in hun nieuw boek Naar een Gezond Groeibedrijf in vijf stappen.

In dit programma gaan deelnemers aan de slag met een echte case uit hun eigen bedrijf onder begeleiding van Dr. Ferdinand Jaspers (Erasmus Centre for Entrepreneurship), Prof. Dr. Peter Knorringa (Erasmus Universiteit Rotterdam en CFIA) en Albert Kraaij (CFIA en Haagse Hogeschool). Vragen die aan bod komen zijn onder meer: Hoe innoveer je op een slimme, simpele en concrete manier, hoe pas je deze manier van denken toe in je eigen bedrijf, hoe ga je verder aan de slag met de implementatie ervan, en hoe pas je een product aan zodat het minder complex is, winstgevend en toch aantrekkelijk voor je klanten?

Het programma is speciaal ontwikkeld voor ondernemers of directeuren van MKB bedrijven in de tuinbouwsector uit Zuid-Holland met max 50 FTE. Ambitie om te groeien en te innoveren op een concrete en simpele manier is uiteraard een must. Het programma bestaat uit vier contactmomenten (op 26 mei, 9 juni, 23 juni en 7 juli) bij Erasmus Centre for Entrepreneurship, Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam. De training vindt online/hybride plaats in het geval een fysieke training nog niet mogelijk is vanwege de coronamaatregelen.

Lees de flyer van het programma of bezoek de website van Erasmus Centre for Entrepreneurship.

 Pin It on Pinterest