Vacature
Programmasecretaris

De komende anderhalf jaar vindt een haalbaarheidsonderzoek naar een CO2 Smart Grid plaats. Het onderzoek bestaat uit vier onderdelen: technologie, markt, maatschappij en wetgeving. Dat werd bekendgemaakt tijdens het eerste CO2 Smart Grid congres op 30 maart in Rotterdam.

Een collectief van 26 partijen – waaronder de Greenport – ondertekende tijdens de Klimaattop op 26 oktober 2016 een overeenkomst om met elkaar de mogelijkheden te onderzoeken voor een ‘CO2 Smart Grid’. Het uiteindelijke doel is het realiseren van een CO2-emissiebesparing van ten minste 6 – 8 Megaton per jaar. Dat zal gebeuren door middels uitgebreid netwerk CO2 op industriële schaal af te vangen, op te slaan en toe te passen.

Met het haalbaarheidsonderzoek wordt inzicht verkregen in de mogelijkheden, beperkingen, kansen en risico’s van het project. Het onderzoek levert medio 2018 een overzicht van te nemen besluiten waarmee het CO2 Smart Grid gerealiseerd kan worden. Volg de ontwikkelingen op www.co2smartgrid.nl.

Het congres vond plaats op Plant One te Rotterdam, dè testfaciliteit voor innovaties in de procestechnologie. Op deze locatie wordt onder andere gewerkt aan CO2 toepassingsinnovaties.

(Foto: BLOC)Pin It on Pinterest