Jaarplan 2024

Op 22 november werd de Greenport College Tour uitgezonden vanuit Tomatoworld. Onderwerp dit keer was hoe de tuinbouw de wereld kan voeden.

De tuinbouw is als sector niet zo goed om uit te dragen wat gebeurt. Het gebruik van biologische gewasbescherming, de tuinbouw als energieleverancier, het zijn goed bewaarde geheimen. Tien jaar geleden vond Miranda van den Ende dat daarin verandering moest komen. “We wilden het verhaal van de tuinbouwsector een gezicht geven. En dat werd Tomatoworld.”

Greenport Collegetour goes livestream @Tomatoworld

In de livestream gaat Miranda in op de Thema’s bij Tomatoworld: Klimaatverandering, waterschaarste, urbanisatie, beschikbaarheid van veilig voedsel, verspilling en eindigheid van fossiele brandstoffen, duurzame energie en gezonde voeding. Allemaal onderwerpen waar leerlingen, van het basis-, voortgezet- middelbaar en hoger beroepsonderwijs in de toekomst mee te maken krijgen. Ook wordt er ingegaan op de verschillende lesmaterialen en wat leerlingen allemaal bij Tomatoworld kunnen zien, ervaren, ruiken, maar ook proeven!

De Greenport Collegetour livestream is een initiatief van Paul Steyn, programmamanager SOB Westland, en Martijn van Velzen, Stagestimulator van Glastuinbouw Nederland en Greenport West Holland.Pin It on Pinterest