Jaarplan 2024

Van der Avoird Trayplant is de grote winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023. Door een innovatief vierlagensysteem telen ze zacht fruit (aardbeien en frambozen) op één hectare met dezelfde opbrengst als 240 hectare. Minister Piet Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte de prijs gisteren uit in de fossielvrije kas van Koppert Cress in Westland. Greenport West-Holland was dit jaar regiopartner van de Tuinbouw Ondernemersprijs. We feliciteren Van der Avoird Trayplant van harte met het winnen van de award (die werd gemaakt in het Living Lab in Bleiswijk, van reststromen uit de tuinbouw).

Peter van der Avoird nam gisteren de prijs in ontvangst uit handen van minister Adema. Het prijsobject is een circulaire vorm, gemaakt van mycelium en restproduct uit de tuinbouw. Volgens de vakjury is Van der Avoird Trayplant toonzetter in onderzoek, sterk ondernemerschap en systeeminnovaties voor vermeerdering en productie. Een meerdimensionaal bedrijf met een sterke visie en scherpe focus, waarbij innovatie in het DNA zit. Een goed voorbeeld is de vierlagenteelt op de nieuwe locatie. Deze locatie is nagenoeg emissievrij, heeft geen CO2-uitstoot en geen afvalwater.

Peter van der Avoird: “We zijn er trots op dat we met onze visie kunnen inspireren: de natuur minder belasten, maar toch voorzien in de groeiende voedselbehoefte. We werken aan het voedsel van morgen, maar houden de planeet met ons boerenverstand in de gaten.”Pin It on Pinterest