Jaarplan 2024

Het project ‘Versnellen Groene Digitalisering in de Glastuinbouw’ is afgerond. Het projectteam kwam onlangs voor een laatste keer samen tijdens een afsluitende lunch in Naaldwijk. Aad van den Berg, Managing director bij Delphy, bedankte alle leden van het team voor hun inzet om de tuinbouw te helpen met de ontwikkeling en implementatie van groene digitalisering, ofwel: digitale producten rondom het gewas. Hij bedankte met name projectleider Peggy Keijzer voor het in goede banen leiden van het project.

Op het gebied van groene digitalisering is al veel kennis beschikbaar en software, platforms en apps van verschillende bedrijven zijn in (door-) ontwikkeling. Al deze mogelijkheden vindt u inmiddels terug in de ‘etalage’ op de website www.groenedigitalisering.nl. Ook zijn er diverse kennisbijeenkomsten, events, workshops en trainingen georganiseerd, waarin al meer dan 500 telers concrete handvatten hebben gekregen hoe zij als teler hun teeltprocessen verder kunnen optimaliseren. En we hebben al tientallen bedrijven mogen begeleiden bij de implementatie van groene digitalisering op hun bedrijf.

Het assortiment in de online etalage (op de website www.groenedigitalisering.nl), blijft uitbreiden met nieuwe producten, zoals sensoren, die toepasbaar zijn bij de verdere groene digitalisering in uw bedrijf. De producten vindt u op alfabetische volgorde terug in het overzicht. Daarnaast kunt u gebruik maken van het selectiemenu aan de linkerzijde om gemakkelijker te zoeken.

Het project ‘Versnellen Groene Digitalisering Glastuinbouw’ ging ruim 2 jaar geleden van start. In dit project werkte een groot aantal partijen uit de tuinbouw: Zentoo, Delphy, Greenport West-Holland, Glastuinbouw Nederland, Inholland Delft, Delphy Improvement Centre en Priva samen aan het versnellen van de toepassing van digitalisering bij tuinbouwbedrijven. Groene digitalisering richt zich op het digitaliseren van de plant, de groei en het teeltmanagement dat daarvoor nodig is. Data-gedreven teeltmanagement maakt minder afhankelijk van menselijke kennis en ervaring én objectiveert beoordelingen en beslissingen.

Meer informatie: www.groenedigitalisering.nl.

 Pin It on Pinterest