Jaarevent 2023

LTO Noord Glaskracht Midden Zuid-Holland, gemeente Lansingerland en gemeente Pijnacker-Nootdorp verkennen de mogelijkheden voor een robuust en gebiedsdekkend warmte- en CO2-net voor het gebied Oostland. Zij gaan de samenwerking aan:  de WarmteSamenwerking Oostland (WSO).

In het Oostland zijn er volop mogelijkheden voor uitbreiding van de warmtelevering uit lokale duurzame bronnen en warmte en CO2 levering uit het Rotterdamse Havengebied. De realisatie van een goede warmte- en CO2-infrastructuur is daarbij cruciaal en levert een grote versnelling op voor verlaging van gasverbruik.

De WSO verkent de mogelijkheden voor een warmte- en CO2-net voor het gebied Oostland. LTO Noord Glaskracht Midden Zuid-Holland, gemeente Lansingerland en gemeente Pijnacker-Nootdorp namen het initiatief voor de WSO, maar staan open voor andere geïnteresseerde en betrokken partijen om te participeren in deze verkennende fase. Nico van Ruiten, regisseur van het EnergieAkkoord Greenport West-Holland ondersteunt de WSO in deze verkennende fase. De start van de WarmteSamenwerking Oostland werd bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst bij Plantenkwekerij Leo Ammerlaan in Bleiswijk.

Bekijk de presentatie die werd getoond tijdens de start van WSO.Pin It on Pinterest