Jaarevent 2023

Met ingang van 1 augustus is Willem Kemmers projectmanager bij Biobased GreenportWO. Zijn taken zijn onder meer het netwerk van Biobased Greenport WO uitbreiden en focus op business development. Zo verzorgt hij op 14 september het verbindende evenement ‘De kracht van plantaardig voedsel voor jouw gezondheid’.

Willem KemmersWillem Kemmers is geen onbekende in de tuinbouw. Hij werkte onder meer bij enkele tuinbouwtoeleveranciers en momenteel ook voor hogeschool Inholland. “Mijn werkzaamheden hebben altijd plaatsgevonden op het snijvlak van groen, techniek en business development. Duurzaamheid is altijd al mijn rode draad geweest. Ik wil de duurzame samenleving mede mogelijk maken. Dus een samenleving waarin we de aarde sparen, waarin mensen gelukkig zijn en waarin gezonde businessmodellen bestaan. De circulaire samenleving dus. Biobased is daarvan een belangrijk onderdeel.”

Kemmers volgt Jan Smits op als projectmanager: die bekleedde deze functie naast het projectmanagement bij Kenniscentrum Plantenstoffen. Kemmers: “Biobased Greenport West-Holland begon als Westlands initiatief en is door het aansluiten bij Greenport West-Holland breder georiënteerd. Mijn taak is het netwerk nóg verder uit te breiden. Want biobased business houdt niet op bij de grenzen van de regio.” De eerste stap naar een gezamenlijk programma voor de 4 Greenports in Zuid-Holland is al gezet, samen met het Kenniscentrum Plantenstoffen.

Met dat grotere netwerk kan Biobased Greenport West-Holland ondernemers ook meer waarde bieden, verwacht Kemmers. “Steeds meer ondernemers zijn zich ervan bewust dat we naar de biobased economy gaan. Die ondernemers willen we nog meer ondersteunen, zodat ze kunnen profiteren van de enorme kansen die de biobased economy zal bieden.”

Willem Kemmers is te bereiken via email: [email protected]Pin It on Pinterest