Jaarplan 2024

De Greenport verzorgt tijdens het Festival van de Toekomst van Provincie Zuid-Holland een workshop met als titel ‘Feeding the (mega)city’. Het Festival van de Toekomst vindt plaats op 13 september in de Fokker Terminal in Den Haag. Aanmelden voor het festival en voor de workshop is vanaf heden mogelijk.

Zuid-Holland heeft alles in zich om de gezondste regio van Europa te worden. De Greenport is namelijk wereldspeler op het gebied van gezonde, verse en groene producten. Het Life Science & Health cluster is internationaal sterk op het gebied van technologie & innovatie en gezondheidszorg.

Een van de innovaties waaraan binnen de tuinbouw wordt gewerkt is persoonlijke voeding. Uitgangspunt hierbij is dat de consument producten kan kopen die de juiste, benodigde bouwstoffen bevatten. Een enorme kans, zowel op het gebied van gezondheid als op het gebied van economie.

Een aantal partijen ontwikkelt de bouwstenen voor een nieuwe waardeketen gebaseerd op persoonlijke voeding en plantinhoudstoffen. Zij hebben zich verzameld in vers+. Tijdens deze interactieve workshop vertelt Natasja van der Lely van vers+ hoe wordt gewerkt aan het beschikbaar en transparant maken van plantinhoudstoffen van tuinbouwproducten en aan nieuwe verdienmodellen.

Hierbij is uw input en feedback van harte welkom. Onder leiding van gespreksleider Jolanda Heistek (programmamanager Greenport West-Holland) zal gediscussieerd worden over uitdagingen op het gebied van persoonlijke voeding, onder meer op het gebied van ketens, informatie en verdienmodellen.Pin It on Pinterest