Meet & Greet Energie

De tweede fase van het Zonnedak van energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom is uitverkocht. Vele tientallen inwoners en ondernemers kochten afgelopen weken een of meer zonnepanelen van de 480 op het dak bij paprikateler Personal Vision in Bleiswijk. Daarmee komt het totaal aantal zonnepanelen van Nieuwe Lansinger Stroom binnenkort op bijna 1.000.

Nieuwe Lansinger Stroom is een lokale, onafhankelijke energiecoöperatie voor de inwoners en bedrijven van Lansingerland. Het doel van de coöperatie is de transitie van fossiele naar duurzame energie opgewekt uit hernieuwbare bronnen in Lansingerland te versnellen. Hiermee wil Nieuwe Lansinger Stroom een lokale en toekomstbestendige energievoorziening opbouwen én bijdragen aan de verduurzaming van onze directe woon- en leefomgeving in Lansingerland.

Vorig jaar startte Nieuwe Lansinger Stroom met de verkoop van zonnepanelen op het dak van een bedrijfspand van paprikateler Personal Vision in Bleiswijk. Deelname aan het Zonnedak stond open voor inwoners en bedrijven in naburige postcodes. Door een of meer panelen te kopen profiteren ze van een lagere energierekening én werken mee aan de verduurzaming van de energieproductie.

De eerste fase telde 496 panelen: dit dak werd halverwege januari officieel geopend. Dat was tevens het startsein van de verkoop van de tweede fase, van nog eens 480 panelen. Deze zijn dus inmiddels ook uitverkocht en er wordt deze week gestart met de voorbereiding van het project.

Nieuwe Lansinger Stroom is zeer blij met de interesse in het zonnedak. Het toont volgens de coöperatie aan dat inwoners van Lansingerland zich willen inzetten voor duurzame energie. Nieuwe Lansinger Stroom heeft dan ook plannen voor een nieuw Zonnedak. 

Nieuwe Lansinger Stroom zoekt daarom naar bedrijven met voldoende ruimte voor een groot aantal zonnepanelen. Daarnaast komt er een wachtlijst voor particulieren en ondernemers die op een eventueel nieuw zonnedak zonnepanelen willen kopen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het mailadres [email protected].Pin It on Pinterest