Jaarplan 2024

Het programma in de Greenport tijdens Dutch Agri Food Week (5 tot en met 16 oktober) is gevarieerder dan ooit: vloggers en studenten kunnen meedoen aan de Solex Groente Tour (met onder meer The Pepper Challenge) en de provincie organiseert een driedaags Oogstfeest. Daarnaast is de landelijke opening van Dutch Agri Food Week op het Plein in Den Haag: daar staat op 5 oktober de Grootste Groentekraam van het land.

Tijdens Dutch Agri Food Week (5-16 oktober 2018) staan in heel Nederland voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren en tuinders, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie, retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Het doel van de week is innovatie te versterken, kennis te delen en vooral ook om te genieten van gezonde voeding. Dit jaar is het thema van DAFW: ‘Wat eten we nu en in 2050?’

Greenport West-Holland was in 2015 een van de initiatiefnemers van Dutch Agri Food Week. Sindsdien is het uitgegroeid tot het grootste agrifood-evenement van Nederland met 300 partners en 175 events op meer dan 1000 locaties. In 2016 werd Dutch Agri Food Week bezocht door ruim 30.000 bezoekers.

The Pepper Challenge en Grootste Groentekraam

Een deel van die events vindt plaats in de Greenport. Zo is op 5 oktober de landelijke start van Dutch Agri Food Week op het Plein in Den Haag. Om 12.30 uur wordt daar de Grootste Groentekraam geopend: telers presenteren hun producten en gaan in gesprek met bezoekers.

Op 11 oktober organiseert de Greenport de Solex Groente Tour: een groep vloggers en studenten trekt de tuinbouw in voor een workshop Soep met ballen (bij Tomatoworld) en The Pepper Challenge proeven (bij Westland Peppers). Ze verplaatsen zich per solex en maken kans op mooie hoofdprijzen voor de mooiste film en beste foto.

Andere hoogtepunten zijn onder meer het festival It’s all about food in het Nutshuis in Den Haag, het Oogstfeest van de provincie Zuid-Holland, groepsrondleidingen tegen korting bij Tomatoworld en het diner op maat van vers+. Het complete programma staat op https://greenportwestholland.nl/dutch-agri-food-week/.

Voor een breed publiek

Jolanda Heistek, programmamanager van de Greenport: “Het programma van Dutch Agri Food Week is ook dit jaar interessant voor een breed publiek: van jong tot oud en van agrifood-professional tot consument. Zij zien tijdens al die evenementen hoe ondernemers, kennisinstellingen, onderwijs en overheden zich inzetten voor ons dagelijks eten en het toekomstige voedselsysteem.”Pin It on Pinterest