Nieuwe Energie

Tuinbouwgewassen (inclusief reststromen) bevatten waardevolle inhoudsstoffen. Die maken nieuwe toepassingen en verdienmodellen mogelijk. Daarover organiseren Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN) op 28 juni een seminar en op 30 juni een masterclass.

28 juni: Seminar ‘Waardevolle stoffen uit planten’

Welke interessante inhoudsstoffen bevatten tuinbouwgewassen en hun reststromen? En hoe zijn die te ‘winnen’? Daarover gaat het seminar op dinsdag 28 juni. In het innovatie- en expertisecentrum Delta Agrifood Business (DAB, deltaagrifoodbusiness.nl) in Bergen op Zoom geven experts pitches over onder meer het raffineren van inhoudsstoffen, hun toepassing en mogelijke verdienmodel. Na het seminar is er een lunch en een rondleiding langs de DAB-faciliteiten.
Wanneer: 28 juni, 11.00-15.00
Locatie: Delta Agrifood Business, Van Konijnenburgweg 24, 4611 HL Bergen op Zoom
Bekijk het programma 

30 juni: Masterclass ‘Vermarkten van producten met (meer) inhoudsstoffen’

Tijdens het college in Tomatoworld delen experts hun ervaringen en visie over inhoudstoffen en het traject om deze te vermarkten. Leer in één dagdeel wat erbij komt kijken om producten met (meer) inhoudsstoffen naar de markt te brengen. Na afloop is er een lunch en krijgt u een rondleiding door dit demonstratiecentrum voor de glastuinbouw.
Wanneer: 30 juni, 11.00-15.00
Locatie: Tomatoworld, Zwethlaan 2, 2675 LB Honselersdijk
Bekijk het programma

Inspiratieweek ‘Waardevolle stoffen uit planten’

De masterclass en het seminar zijn onderdeel van de inspiratieweek ‘Waardevolle stoffen uit planten’ van 27 juni tot en met 1 juli. Deze week wordt georganiseerd door Greenport West-Holland en Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland (SIGN).Pin It on Pinterest