Jaarplan 2024

Werken aan nieuwe businessmodellen voor voeding tijdens Masterclass Stad-Platteland

Op 9 september start de Masterclass Stad-Platteland van het Food Cluster van de Gemeente Rotterdam. Tijdens zeven sessies gaan ondernemers in de voeding samen met studenten van Hogeschool Inholland aan de slag met nieuwe businessmodellen. Er is plek voor maximaal 20 ondernemers.

De Masterclass Stad-Platteland is bestemd voor ondernemers uit onder meer de tuinbouw, akkerbouw en veehouderij. Onder meer met hulp van coaching en veldonderzoek gaat u op zoek naar nieuwe manieren om uw producten en diensten af te zetten in de stad: wie kopen uw product, wat zijn hun behoeften en hoe kunt u ze het beste bereiken? Studenten helpen met het verzamelen van de juiste onderzoeksgegevens.

Er zijn in totaal zeven sessies, namelijk op 9 september, 21 oktober 2016, 18 november, 16 december, 13 januari, 10 februari 2017 en 24 maart. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer de circulaire economie, het opbouwen van een merk, pop-up stores en business proposities. Daarnaast is er onder meer een inspiratietour en kunnen deelnemers een week lang een pop-up shop runnen in de Markthal in Rotterdam.

 

Deelname

Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. De organisatie is op zoek naar voedselproducenten uit verschillende sectoren die produceren binnen een straal van 40 kilometer van Rotterdam. Er wordt geselecteerd op onder meer sector, geografische spreiding, motivatie en leerdoelen. De kosten bedragen € 500,- per deelnemer.

 

Meer informatie?

Bezoek de website of Flyer_Stad_Platteland_lang over de Masterclass Stad-Platteland.Pin It on Pinterest