Agritech

Zuid-Holland zet op 8 juli (13.30-15.00) het regionale tuinbouwcluster in het zonnetje. Tijdens een boeiend webinar wordt ingezoomd op hoe de tuinbouw bijdraagt aan de energietransitie. De online bijeenkomst is onderdeel van de Innovatietour van de provincie.

Het webinar wordt gepresenteerd door Ciana Mayam (presentatrice van o.a. Kassa). In de studio ontvangt ze onder meer Meindert Stolk (Gedeputeerde Economie & Innovatie, voorzitter Greenport West-Holland) en Berend Potjer (Gedeputeerde Energie). Zij vertellen welke ambities de provincie heeft op het gebied van energie, en hoe de tuinbouw daaraan kan bijdragen.

Daarnaast zijn er presentaties van Evelien van Brederode (Programmamanager Energietransitie Westland) over WarmteSysteem Westland, en van Stijn Schlatmann (BlueTerra Energy Experts) over Warmte Samenwerking Oostland. Sadiq van Overbeek van Physee vertelt over hoe zijn start-up een energiebesparende coating voor de tuinbouw uitvond.

Plantenkweker Leon Ammerlaan hoe zijn bedrijf Ammerlaan The Green Innovator (Pijnacker) onder meer woningen, tientallen bedrijven en een tuincentrum verwarmt met geothermie.

Meer informatie/aanmelden:
https://eventleader.eu/innovatietour-glastuinbouw/#/

 

 Pin It on Pinterest