Jaarevent 2023

Onlangs startte een uniek project van start gegaan op Fifth Avenue, New York City: ‘Countryside – The future‘. Op de stoep van het beroemde Guggenheim Museum presenteert de Nederlandse tuinbouwsector zich met een productie-unit. Daar worden de komende maanden 50.000 cherry geteeld, en dat zal worden gadegeslagen door honderdduizenden bezoekers. In het museum zelf is een expositie van onder meer Rem Koolhaas. Op 11 maart is in het World Horti Center een bijeenkomst over deze samenwerking.

In een tijdsbestek van 8 maanden hebben het World Horti Center, Priva, Infinite Acres, 80 Acres, Hortilux Schreder, Rijk Zwaan, Grodan, Koppert Cress, BOM Groep, Koppert Biological Systems en PATS Drones alle Nederlandse dagbladen gehaald, maar ook de New York Times en vele andere vooraanstaande Noord-Amerikaanse media.

Op woensdag 11 maart organiseert het World Horti Center in samenwerking met NethWork een inspirerende bijeenkomst over de samenwerking. Na een welkom door Joep Hendricks, directeur van het WHC, vertelt de ‘grower van Fifth Avenue’, Ed Kester, zijn verhaal. Verder zullen Ed Smit van NethWork, Stephan Petermann die in opdracht van Rem Koolhaas een grote bijdrage heeft geleverd aan de expositie en Clemens Driesen, de filosoof van de WUR, een stip aan de horizon belichten die er tot voor kort niet was.

De bijeenkomst in het World Horti Center op 11 maart start om 15.00 uur (ontvangst vanaf 14.30 uur). Om 16.30 is een afsluitende borrel. De bijeenkomst wordt georganiseerd door WHC en NethWork.

 

 Pin It on Pinterest