Jaarevent 2023

Stefan Hendriks is de nieuwe voorzitter van Tuinbouw Jongeren Oostland (TJO). Tijdens de ledenvergadering van 4 februari neemt hij officieel het stokje over van Wouter van den Bosch. Stefan: “Onze bijeenkomsten zijn goed voor je netwerk én zijn leerzaam.”

“Sinds mijn zestiende ben ik aangesloten bij Tuinbouw Jongeren Oostland. Ik ging toen met mijn oudere broer mee naar bijeenkomsten”, vertelt Stefan, nu 25 en werkzaam als Plant Specialist bij Philips Horticulture LED Solutions. Enig tijd geleden trad hij toe tot het bestuur en nu is hij dus voorzitter van de club van Oostlandse tuinbouwjongeren. “Als voorzitter wil ik me gaan richten op zaken zoals: ledengroei, communicatie via social media en uiteraard vooral inspirerende bijeenkomsten. Onze leden hoeven niet per se zelf ondernemer te zijn: iedereen met passie en interesse in de tuinbouw is welkom, tot een leeftijd van circa 30 jaar.”

Zo’n tien keer per jaar organiseert Tuinbouw Jongeren Oostland een bijeenkomst. Die bieden een mix van netwerken en nieuwe kennis. Vooral dat laatste is essentieel, aldus Stefan. “De voorsprong die de tuinbouw internationaal heeft, kunnen we alleen behouden door kennisontwikkeling én kennisuitwisseling. Daaraan werken wij als Tuinbouw Jongeren Oostland graag mee, onder meer door onze bijeenkomsten. Voor komend jaar zouden we daarom graag ook een bijeenkomst samen met de Greenport organiseren.”Pin It on Pinterest