Jaarplan 2024

Ernst van den Ende

[vc_row][vc_column width=”1/4″][nfw_team_member nfw_team_member_name=”Ernst van den Ende” nfw_team_member_color=”accent-color-3″ nfw_team_member_image=”1387″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]Ernst van den Ende (52) studeerde Plantenziektenkunde aan Wageningen Universiteit en promoveerde vervolgens bij de leerstoelgroep Fytopathologie. Hij werkte daarna als onderzoeker bij verschillende proefstations op het gebied van de fruitteelt en de tuinbouw. Het onderzoek binnen de proefstations van Wageningen University is sterk regionaal gericht. Bij de opkomst van de Greenports in Nederland heeft Ernst ook in diverse adviesraden gezeten om mede vorm te geven aan regionale innovatie.

Sinds 1 september 2009 is hij Algemeen Directeur van de Plant Sciences Group (PSG). PSG bestaat uit het Departement Plantwetenschappen van Wageningen Universiteit, het instituut Plant Research International en het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving en heeft in totaal ruim 1500 medewerkers.

Ernst is sinds februari 2011 lid van het Topteam Tuinbouw en Uitgangsmaterialen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Pin It on Pinterest