Jaarevent 2023

De gemeente Lansingerland is als ambassadeur toegetreden tot de Businessclub van Wageningen UR Glastuinbouw. Wethouder Albert Abee van Economische Zaken: “Door ambassadeur te mogen zijn van de Businessclub bestendigen we als gemeente onze relatie met Wageningen UR Glastuinbouw en met de meest toonaangevende glastuinbouwbedrijven van Nederland. Hiermee onderstrepen wij ook het belang van de sector als belangrijkste economie van Lansingerland.”

Leden van de Businessclub van Wageningen UR Glastuinbouw zijn gerenommeerde bedrijven van binnen en buiten de gemeente zoals Anthura, Plantenkwekerij van der Lugt, Koppert, Philips, Anthura, Hortimax etc. De leden van de Club van 100 krijgen laagdrempelig toegang tot de brede expertise van Wageningen UR Glastuinbouw en dragen mede bij aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek in Nederland. Hiermee kan de sector haar koploperspositie (internationaal) verder versterken.

Meer ambassadeurs

Wethouder Abee spreekt de hoop uit dat meer glastuinbouwgemeenten het voorbeeld van Lansingerland zullen volgen: “Hoe meer gemeenten meedoen, hoe sterker de Triple Helix wordt. De lokale economie van Lansingerland ondervindt synergie voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van de internationale samenwerking. Buitenlandse bedrijven weten ons beter te vinden en zorgen voor meer werkgelegenheid in de gemeente en afzetkansen voor onze producten in het buitenland. Ook buitenlandse overheden, op zoek naar oplossingen voor hun groeiende wereldbevolking, op het gebied van voedselveiligheid en zekerheid, weten ons te vinden. Samen met de Businessclubleden zijn we nu nog beter in staat om belangen, vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen.”

ambassadeurs

Van links naar rechts: Eric Poot (teamleider Wageningen UR Glastuinbouw), Ties Elzenga (voorzitter adviesraad Businessclub Wageningen UR Glastuinbouw), Sjaak Bakker (manager Wageningen UR Glastuinbouw), Albert Abee (wethouder Economische Zaken, gem. Lansingerland), Joep van den Bosch (directeur Hortimax), Bert van der Lugt, directeur plantenkwekerij Van der Lugt), Samir Amghar (senior beleidsadviseur Economische Zaken, gem. Lansingerland).
Jan Willem de Vries, teamleider Wageningen UR Glastuinbouw


Pin It on Pinterest