Vacature
Programmasecretaris

Jaap Smit, Commissaris van de Koning, en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (tevens voorzitter van de Greenport West-Holland) zijn afgelopen maand op handelsmissie naar China geweest. Deze reis stond in het teken van duurzame ontwikkeling en modernisering van land- en tuinbouw – Feeding & Greening the Megacities. Circa dertig bedrijven (verschillende partners van de Greenport West-Holland) namen deel aan de handelsmissie.

‘Het is bijzonder waardevol dat de provincie Zuid-Holland al jaren zijn nek uitsteekt voor ondernemers die ambities hebben in China. Door de langdurende relatie met Hebei en Shanghai Pudong verstaan we elkaar steeds beter. En de behoefte onder bedrijven is groot. Voor deze missie hebben zich dertig Zuid-Hollandse bedrijven aangemeld’, vertelde Martin van Gogh (Batenburg Techniek) bestuurslid van de Economic Board Zuid-Holland en Greenport West-Holland aan Nieuwe Oogst.
Tijdens de handelsmissie was er onder meer een seminar in Beijing. Thema van deze bijeenkomst was duurzame stedelijke ontwikkeling en de rol van moderne land- en tuinbouw daarin: Feeding and Greening Chinese Cities. In Hebei bracht de delegatie een bezoek aan de nieuwe superstad Xiongan, waar met name rond watermanagement en het inrichten van land- en tuinbouwvoorzieningen kansen liggen voor Zuid-Hollandse bedrijven. Dutch Greenhouse Delta organiseerde een bezoek aan hun project in Jiashan. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan Shanghai Chongming waar in 2021 de Flower Expo plaatsvindt.Pin It on Pinterest