Jaarevent 2023

Healthy Food Congress 2017

Gezonde voeding leidt tot betere gezondheid, dat is bekend. Maar wat is gezonde voeding en hoe overtuigen we de Europese consument van een gezonde levensstijl? Dat staat centraal tijdens het Healthy Food Congress op 8 september 2017.

 

Kracht van gezonde voeding
Tijdens het Healthy Food Congress 2017 gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de kracht van gezonde voeding en over mogelijke manieren om mensen een gezonde levensstijl te laten aanwennen. Initiator en kinderarts Koen Joosten van Erasmus MC: “Uniek is dat we de medische wereld verbinden met de ondernemers uit de AGF-branche; samen kunnen we iets in gang zetten als het gaat om gezonde voeding.” Ook internationale collega’s worden betrokken bij het congres.

“We gaan op zoek naar slimme oplossingen: kunnen we bijvoorbeeld mensen meer groenten laten eten door snackgroenten in de wachtkamer of op de vergadertafel te zetten?” Hij benadrukt dat gezond eten vooral leuk moet zijn. “We rekenen op veel enthousiasme vanuit alle sectoren: (huis)artsen, beleidsmakers van het ministerie voor Volksgezondheid, tuinbouwondernemers, diëtisten, logopedisten, AGF-retailers. Van elkaar kunnen we veel leren.”

 

Tijdens het congres worden vier thema’s behandeld.

  

Thema: The First 1000 Days
Al tijdens de eerste levensjaren is gezonde voeding ontzettend belangrijk voor een kind. Wie in de vroegste levensfase al goed bezig is met voeding, leeft later gezonder. Dat geldt ook voor smaakontwikkeling: die wordt in de eerst vier levensmaanden bepaald. Voeding is zelfs al voor de bevruchting van belang: het zorgt voor potent zaad en vruchtbare eitjes.

 

Thema: Best Practices in Improving Health
Uit onderzoek blijkt dat het nuttig is om bij de start van aanvullende voeding voor peuters direct gezonde keuzes te maken. Het voedselonderwijs op scholen levert ook een positieve bijdrage aan het maken van gezonde keuzes. Gezonde voeding gaat zelfs een stap verder: door je levensstijl aan te passen, voorkom je ziektes als Diabetes type 2, laat onderzoek zien.
 

 

Thema: Personalized Nutrition
Heeft iedereen een individueel voedingsplan nodig, of volstaan enkele eenvoudige aanpassingen op weg naar een gezonde levensstijl? De sprekers behandelen de successen en valkuilen van beide manieren van aanpak.

 

Thema: Food trends, food design, innovation
De dag wordt afgesloten met een blik op de toekomst. Hoe helpen innovaties en design bij het kiezen voor gezonde voeding? Concepten als de gezonde school- en sportkantine zijn al een stap in de goede richting, maar wellicht zijn er meer mogelijkheden. In de bedrijfskantine of wachtkamer van de arts is ook een verbeterslag te maken.

 

Inschrijven
Professionals die in hun vak te maken hebben met voeding en gezondheid, nodigen we van harte uit om een bijdrage te leveren aan ons congres. 

Klik hier om je in te schrijven voor het Healthy Food Congress.Pin It on Pinterest