Hoe zorgen we dat er wereldwijd voldoende duurzame eiwitten beschikbaar zijn? Traditionele bronnen van eiwit, zoals vlees en soja, vragen immers veel landbouwgrond, water en energie, wat extra druk op het milieu legt. Hoe kan de glastuinbouw actief bijdragen aan de productie van hoogwaardige eiwitten? Deze en andere vragen komen op aan de orde op 9 juli,14:30 tot 17:00 uur tijdens de kennissessie ‘Innovatieve eiwitbronnen in de glastuinbouw’, georganiseerd door Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, Greenport West-Holland en Network for Insect Knowledge (NIK).
Tijdens deze kennissessie staan drie innovatieve eiwitbronnen in de schijnwerpers: insecten, algen en waterlinzen. Het gaat hierbij om insecten die je kunt voeden met reststromen uit de kas, algen die groeien op licht en CO₂ uit glastuinbouwbedrijven en waterlinzen die water zuiveren en tegelijk hoogwaardige eiwitten leveren.
Het programma bestaat uit presentaties over insecten, algen en kroos als nieuwe eiwitbronnen, culinaire snacks ontwikkeld door food designers die met de ingrediënten aan de slag zijn gegaan, en interactieve installatie en verrassende perspectieven op eiwitproductie en gesprekken over wat er nú al kan, en met wie. De kennissessie vindt plaats bij alga.farm, Zwethkade 45 in Den Hoorn. Alga Farm is bezig met de opbouw van de grootste algenkwekerij van Nederland. Het bevindt zich op de locatie van de voormalig druivenkwekerij Nieuw Tuinzight, een plek waar verleden en toekomst van het Westland samenkomen.
Aanmelden kan via deze link: https://www.formdesk.com/ltoglaskracht/GKN_250709_SIGN.