Meet & Greet Energie

Maak kennis met Julia Krijnen, de nieuwe programmasecretaris van Greenport West-Holland. In deze rol heeft ze verschillende taken in haar portfolio, waaronder het ondersteunen van programmadirecteur Jolanda Heistek. Wat zal ze zoal toevoegen voor de Greenport? Belangrijk is te weten hoe je omgaat met politieke verhoudingen?” 

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Julia Krijnen en ben 24 jaar. Ik woon in Rotterdam, maar ben geboren in Bergen op Zoom. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit. Toch had ik eigenlijk het idee nog niet uitgeleerd te zijn en ben ik een traineeship begonnen, bij Public Support. Zo kan ik een kijkje nemen in verschillende keukens en erachter komen waar mijn krachten liggen.”

Hoe ben je bij Greenport terechtgekomen?

“Ik kwam mijn voorganger Jorn Schulting toevallig een keer tegen bij een barbecue van trainees van Public Support. We raakten aan de praat en hij vertelde dat zijn functie hem wel iets leek voor mij. Zodoende heb ik de switch gemaakt.”

Wat doe je allemaal als programmasecretaris?

“Ik ondersteun Jolanda Heistek op alle facetten binnen en buiten de Greenport. Denk bijvoorbeeld aan het inhoudelijk coördineren van vergaderingen of stroomlijnen van processen. Ook zorg ik ervoor dat de vraagstukken goed bijgehouden en opgeslagen worden. Bij andere projecten help ik ook inhoudelijk als de programmaregisseurs ondersteuning nodig hebben.”

Heb je al met enige projecten geholpen?

“Ik was onlangs onder meer bezig met de organisatie en uitvoering van het Horti Cluster Event. Dat was een samenwerking tussen provincie Zuid-Holland, gemeente Westland en de Greenport, waar verschillende clusters uit de hele wereld bij elkaar kwamen om ervaring uit te wisselen, en werd gehouden op de Floriade in Almere.”

Wat vind je tot nu toe het leukste?

“Wat ik het leukste vind, is dat het een hele andere omgeving is dan dat ik hiervoor gewend was. Het is heel dynamisch. Er zijn heel veel verschillende partners binnen de Greenport. Je hebt zowel ondernemers, kennisinstellingen en overheden. Ook hoe de samenwerking plaatsvindt, wie de stakeholders op welke projecten zijn en welke belangen we mee te maken hebben vind ik heel interessant.”

Wat heb je geleerd In de afgelopen tijd?

“Wat ik voornamelijk leer is echt hoe je omgaat met politieke sensitiviteit. Dus: hoe ga je om met politieke verhoudingen? Maar ik leer ook weer simpele dingen, zoals het opstellen van de agenda van het algemeen bestuur. Ook hoe je moet samenwerken met gemeentes en andere partijen, als ondernemers, organisaties en scholen. Dat is veel uitgebreider dan dat ik gewend ben.”

Wat vind je tot nu toe van het Greenport-cluster?

”Ik was van tevoren nog niet heel veel in aanraking gekomen met het tuinbouwcluster. Wel heb ik tijdens de coronacrisis bij een tomatenteler gewerkt, omdat ik geen bijbaantje meer had in de horeca tijdens mijn studie. Voor de rest kende ik het nog niet. Van tevoren had ik ook niet verwacht dat er zoveel vraagstukken zouden spelen binnen het tuinbouwcluster. Bijvoorbeeld het verduurzamen van energie, maar ook bijvoorbeeld biodiversiteit. Hoe zet je robots in in de tuinbouw? Er zijn heel veel vraagstukken die heel interessant zijn.”Pin It on Pinterest