Magazine Aan het werk

“Een verdrievoudiging van de markt voor agrarische robots is in 10 jaar mogelijk”, stelt Jan de Ruyter van ABN AMRO. Tijdens de vierde editie van het online Future Trends & Innovations Event, the next step in horticulture technology op dinsdag 1 december aanstaande zal de vooraanstaande Sector Banker zijn visie delen als keynote spreker. De groeiende personeelstekorten en de transitie naar een duurzame voedselproductie zijn twee belangrijke aanjagers voor deze groei.

De Ruyter zal de conclusies en aanbevelingen uit zijn recente publicatie “Strijd om agrarische robots barst los” toelichten. Nederlandse fabrikanten kunnen profiteren van deze groei, maar zij zullen belangrijke bestaande knelpunten het hoofd moeten bieden, zoals de fragmentatie van kennis in de markt en de verbinding met het bedrijfsleven. Nederlandse leveranciers in de glastuinbouw hebben een sterke positie, maar De Ruyter vraagt zich af of dit zo blijft of dat nieuwe toetreders deze positie zullen overnemen.

Het Future Trends & Innovations Event heeft tot doel te inspireren met de innovaties van nu, straks en later. Het online event vindt plaatst op dinsdag 1 december 2020 van 15:30 uur tot 17:15 uur. U kunt zich online aanmelden.

De ontwikkelingen in de greenhouse technology zijn volop in beweging. Onderzoek en ontwikkelprojecten volgen elkaar in rap tempo op. Na dit event bent u op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de tuinbouwtechnologie. Diverse sprekers nemen u mee op reis naar de mogelijkheden van de techniek. Op het programma staan o.a. autonoom vliegende drones, CO2 capture, robotics, autonome kas, dataplatformen en bijvoorbeeld fiberoptische sensoren. Het volledige programma vindt u op de website van Hortivation. Hier kunt u zich ook inschrijven voor deelname.

Het “Future Trends & Innovations, the next step in horticulture technology”-event wordt u aangeboden door TNO, AVAG, GreenTech en Stichting Hortivation. Het event is interessant voor tuinbouwtoeleveranciers, technisch georiënteerde tuinbouwondernemers en adviseurs, kennisinstellingen, overheden, ICT- en sensorbedrijven van buiten de tuinbouwsector.Pin It on Pinterest