Magazine Aan het werk

Tot 1 september kunnen ondernemers met een idee op het gebied van ‘onbemande processen in de tuinbouw’ zich aanmelden voor de Topsector T&U Innovation Prize. De winnaar ontvangt €25.000 onderzoeksbudget. 

De Innovation prize is voor entrepreneurs (early stage, startups, scale-ups) die innovatieve technologieën integreren in een eindproduct en tegelijkertijd bijdragen aan duurzaamheid en/of circulariteit. Op 30 juli 2020 is er een virtuele kick-off gepland. Tijdens dit webinar wordt meer informatie gegeven over de Topsector T&U Innovation Prize en vertelt de winnaar van 2019 over zijn ervaringen.

Prijs

Het winnende team ontvangt een kennisvoucher ter waarde van €25.000,- om samen met het TU Delft AgTech Institute, professoren en studenten de oplossing c.q. het concept verder uit te werken en/of knelpunten op te lossen. Daarnaast krijgt de winnaar begeleiding op maat van een T&U innovatie-makelaar (20 uur ter waarde van € 2.500 euro). 

Naast de juryprijs zal er ook een publieksprijs uitgereikt worden. Deze bestaat uit € 1.500 en een HortiTech Startup Membership van 6 maanden met toegang tot netwerk, kennis en faciliteiten van innovatieplatform HortiHeroes en World Horti Center. Beide winnaars krijgen media-exposure via KAS Magazine ter waarde van € 1.500.

Projectondersteuning

Een aantal geselecteerde deelnemers kan bovendien gebruik maken van projectondersteuning door groepen studenten van de TU Delft (via het RoboCrops-programma) en Wageningen Universiteit (Academic Consultancy Training programma) en/of maakt kans om de verkorte training Market Readiness van World Startup te volgen.

Aanmelden

De deadline voor het aanmelden is dinsdag 1 september 2020 -17.00 uur. Een deskundige jury van ondernemers en onderzoekers beoordeelt de inzendingen en maakt een selectie van deelnemers die hun idee voor de jury mogen pitchen. 

De winnaar wordt op 23 oktober 2020 bekend gemaakt tijdens een (virtuele) bijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst delen gevestigde bedrijven, startups en scale-ups van binnen en buiten de tuinbouw hun kennis, netwerk en nieuwste innovaties. Topsector T&U organiseert deze bijeenkomst samen met HortiHeroes.

Meer informatie

Via het programma IMPACT 2025 organiseert Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen een reeks aan activiteiten om ideeën op te halen en nieuwe partijen betrekken om (bestaand) onderzoek te vertalen naar concrete toepassingen in de praktijk.

Kijk voor meer informatie over de Topsector T&U Innovation Prize op www.IMPACT2025.nl. Neem voor meer informatie contact op met Michiel Roelse, operationeel directeur van TKI T&U, via [email protected] of +31 6 51407623.Pin It on Pinterest