Jaarevent 2023

Innovation Quarter

Vertical Farming, in or out?

Welke businesskansen liggen voor het grijpen?

Telen in een volledig gesloten teeltsysteem. Kunstlicht in plaats van zonlicht. Meerdere lagen in plaats van uitgestrekte vlaktes. In een container of een gebouw in plaats van op het land of in de kas. Met Vertical Farming bevindt de boerderij van de toekomst zich om de hoek van de consument. Bent u al op de hoogte, en wat vindt u van deze ontwikkeling

Japan en Amerika lopen voorop met deze “Indoor Farming”, maar Nederland speelt hierin nog nauwelijks een rol. Is deze beweging bedreigend voor de Nederlands tuinbouw? Of biedt het juist kansen? Wat vindt de consument van deze, zonder daglicht geteelde producten? Bevat een Vertical Farming krop sla geen, evenveel of juist veel meer nutriënten dan een ‘zongerijpte’ krop? En is deze nieuwe vorm van telen rendabel te maken? 

Samen met interessante spelers, experts en betrokkenen uit het veld onderzoeken wij met u de mogelijkheden en dillema’s van Vertical Farming.

Graag nodigen wij u uit voor de bijeenkomst Vertical Farming, in or out? op vrijdag 14 oktober vanaf 9.00 uur bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs.

Aanmelden

Het aantal deelnemers is beperkt. Bent u onmisbaar voor deze bijeenkomst? Wij horen graag uw motivatie. Aanmelden kan via de link onder dit bericht. Daar vindt u ook het programma.

Heeft u nog vragen? We horen graag van u via [email protected].

Met vriendelijke groet,

Anne-Claire van Altvorst

InnovationQuarter

Klik hier om uw aanmelding door te gevenPin It on Pinterest