Update Coronavirus

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) roept woensdag 14 oktober 2020 uit tot Nationale Groente- en Fruitdag. Midden in de Dutch Food Week wil het NAGF niet alleen praten over de consumptie van groenten en fruit, maar vooral echt dóen. Daarom wordt er op deze dag opgeroepen tot concrete actie. Iedereen kan mee doen en er zijn eigen invulling aan geven.

Deze eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag staat in het teken van ‘Groentefruitrijke lunch’. Het lunchmoment biedt volop kansen om de groente- en fruitconsumptie te verhogen. Momenteel worden groenten vrijwel uitsluitend tijdens de avondmaaltijd genuttigd. Zo’n 85% van de groenten eten we ’s avonds en 9% tijdens de lunch. Maar de lunch leent zicht uitstekend voor groenten en fruit, bijvoorbeeld met lunchsalades, snackgroenten, fruitsalades of groenten en fruit als onderdeel van broodbeleg.

Activiteiten

Voor de Nationale Groente- en Fruitdag op 14 oktober zullen de volgende activiteiten plaatsvinden:

  • Consumentenonderzoek naar verandering in lunchgedrag sinds de coronacrisis.
  • Fruit-uitdeelactie op het Schouwburgplein in Rotterdam (14 oktober)
  • Groente- en fruitkas op het Schouwburgplein in Rotterdam (10 t/m 17 oktober)
  • Uitreiking ‘Fruit & Veg award’ (14 oktober). Deze award wordt door een jury uitgereikt aan de foodblogger die zijn/haar volgers het beste weet te stimuleren om groenten en fruit te eten

Partner worden

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit zoekt partners die deze Nationale Groente- en Fruitdag ondersteunen. Dit kan door middel van het uitvoeren van een actie binnen het thema ‘Groentefruitrijke lunch’. Partners krijgen een podium op de social media en partner-website, de mogelijkheid om op 14 oktober gebruik te maken van het podium van DFW op het Schouwburgplein in Rotterdam en de mogelijkheid om tijdens de DFW een activiteit te doen in de kas op het Schouwburgplein in Rotterdam.

Meer informatie via Robin van Schaik: vanschaik@nagf.nl.

 Pin It on Pinterest