Dutch Fresh Port organiseert De Week van de Toekomst
Van maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april is het de week van de toekomst op Dutch Fresh Port! Elke dag zijn er activiteiten die in het teken staan van het versterken, verduurzamen en innoveren van de vers-keten. Het programma: Maandag 7 april – De Werknemer van...
‘Ziekenhuisvoeding moet meer plantaardig, voedzaam en smakelijk’
EatThis organiseerde onlangs de UNCONFERENCE bij Koppert Cress. Meer dan 60 experts uit de zorg, gastronomie en voedselproductie bespraken de toekomst van ziekenhuisvoeding. De bijeenkomst benadrukte de noodzaak van een plantaardig, voedzaam én smakelijk...
Voedselfeest Zuid-Holland op 9 april
Provincie Zuid-Holland organiseert 9 april een Voedselfeest. Dit is dé kans om mee te bouwen aan de toekomst van ons voedselsysteem in Zuid-Holland. Thema’s zoals gezonde voeding, voedseleducatie, voedselverspilling en de rol van land- en tuinbouw in de keten staan...
‘Meer mogelijk met langer houdbare reststromen’
Het Fieldlab Voorkomen voedselverspilling van Greenport West-Holland is gestart. Een van de eerste bedrijven die zijn aangehaakt is Half-Baked uit Barendrecht. Dat bedrijf waardeert reststromen van fruit op tot lang houdbare sap, puree of pulp. En met de resten...
Studenten helpen bij innovatievraagstukken
In de All Climate Kas in het World Horti Center doen mbo-studenten van Lentiz MBO Westland projecten en onderzoeken voor bedrijven, zoals voor Van der Knaap Groep (potgrond en substraten). De samenwerking wordt gefinancierd uit het Greenport Horti Campus...
Connected Transport Zuid-Holland zoekt geïnteresseerde transporteurs
Hoe verbeteren we samen wegtransport met slimme logistieke datatoepassingen in de praktijk? Daarvoor bestaan slimme oplossingen, zoals in-truck signalering en snelheidsadviezen, prioriteit bij verkeerslichten (iVRI’s) op belangrijke logistieke routes en informatie...
‘Actie in de Delta’ voor een gezonder Zuid-Holland
De gezondheidsverschillen in Zuid-Holland zijn groot. Tegelijkertijd zijn in Zuid-Holland alle ingrediënten aanwezig om succesvol duurzame gezondheidsoplossingen te ontwikkelen en versnelt te implementeren vanuit het regionale gezondheids- en innovatie ecosysteem....
‘Jack Beans enorme kans voor de Nederlandse tuinbouw én de zorg’
Foto: Een deel van het projectteam tussen de Jack Beans bij Komkommerkwekerij van Caam. Jack Beans bevatten inhoudstoffen die gebruikt kunnen worden in een nieuwe techniek voor thuisdialyse voor nierpatiënten. De beste Jack Beans komen echter uit China. Afgelopen jaar...
Een reis door de Nederlandse Lunch Cultuur
Op 5 juni 2025 organiseert de Nederlandse Lunch Cultuur bij Koppert Cress ‘Een reis door de Nederlandse Lunch Cultuur’. Het wordt een inspirerende middag waarin wordt vooruitgekeken naar de toekomst van de werklunch. Bovendien wordt de beste initiatieven bekroond....
Studenten Lentiz MBO Oostland helpen onderzoekers en bedrijven
Lentiz MBO Oostland huurt een kas bij Wageningen UR Glastuinbouw Bleiswijk, dankzij het Greenport Horti Campus Katapult-programma. In die kas leren mbo-studenten gewashandelingen, helpen ze mee aan WUR-onderzoek, doen ze projecten voor bedrijven en werken ze samen met...