Nieuwe Energie


Download “Op weg naar een biobased tuinbouw”

* verplicht veld

Download “Heading for a bio-economy in horticulture”

* indicates required

Biobased Greenport West-Holland

Er ontstaat een nieuwe markt voor de tuinbouw: plantenstoffen uit restmateriaal en nieuwe teelten inzetten als waardevolle grondstoffen voor de industrie. Biobased Greenport West-Holland is een netwerkorganisatie waar bedrijven, kennis-, ketenpartijen, overheden en maatschappelijke organisaties samenwerken om deze biobased business in de glastuinbouw in de Greenport tot ontwikkeling te brengen.

Biobased Greenport West-Holland ondersteunt tuinbouwondernemers en ketenpartners om plantenresten tot waarde te brengen. Ook geeft Biobased Greenport West-Holland ondersteuning bij de zoektocht naar nieuwe glastuinbouwteelten voor productie van hoogwaardige plantenstoffen, voor bijvoorbeeld de farmacie.

Doe mee!

Heeft u interesse om actief te worden in de biobased economy of wilt u weten wat uw tuinbouwproduct kan bijdragen aan nieuwe toepassingen? Neem dan contact met ons op en wij denken met u mee. Mail ons op [email protected].

Biobased in beeld

Dutch Extract Library

Planten zijn rijk aan primaire bioactieve moleculen om te groeien en bloeien, maar ook aan secundaire moleculen die bijdragen aan de bescherming tegen ziektes of vijanden. Stoffen die van grote waarde kunnen zijn in diverse sectoren. Denk hierbij aan de ontwikkeling van medicijnen, verzorgingsproducten of gewasbescherming. 

De Dutch Extract Library is de link tussen partijen geïnteresseerd in onderzoek naar plantenstoffen en Nederlandse plantentelers. De bibliotheek bevat een collectie van 2240 unieke plantenextracten, direct toegankelijk voor screening. Indien er een veelbelovende match wordt gevonden, worden onderzoeker en teler met elkaar in contact gebracht voor verdere samenwerking.

Hiermee wil de Dutch Extract Library het gebruik van plantenstoffen stimuleren en reststromen nieuwe waarde geven. Wetenschap, tuinbouw en bedrijfsleven werken samen om tot innovatieve duurzame producten, samenwerking en verdienmodellen te komen. Ga naar www.dutchextractlibrary.nl

Recente berichten Biobased

Partners van Biobased Greenport West-HollandPin It on Pinterest