Jaarplan 2024

Over Biobased Circulair Greenport West-Holland

Biobased Circulair Greenport West-Holland is een netwerkorganisatie van bedrijven, kennis- en ketenpartners, overheden en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan het realiseren en versterken van de biobased economy in en met de tuinbouw.

Er ontstaat een nieuwe markt voor de tuinbouw: plantenstoffen uit restmateriaal (bijproducten) en nieuwe teelten inzetten als waardevolle grondstoffen voor de industrie. De vraag naar ‘natuurlijke’ producten neemt namelijk toe. En de belangstelling voor levensmiddelen zonder E-nummers groeit explosief. Bovendien dringt, mede door het Parijs-akkoord, het besef door dat het gebruik van fossiele grondstoffen niet langer verantwoord is.

Biobased Circulair Greenport West-Holland inspireert, verbindt, ondersteunt en begeleidt tuinbouwondernemers en ketenpartners om plantenresten tot waarde te brengenBiobased Circulair Greenport en bij de zoektocht naar nieuwe glastuinbouwteelten voor productie van hoogwaardige plantenstoffen, voor bijvoorbeeld cosmetica of farmacie.

Recente berichten BiobasedPin It on Pinterest