Nieuwe Energie

Het originele artikel kunt u lezen op:www.groentenet.nl

Greenport WO zal vanuit het thema Modernisering & Ruimte de samenwerking zoeken en de meerwaarde voor de regio bewaren.

Coalitie tussen telers, Rabobank en overheid

Best of Four, DOOR, The Greenery, Harvest House en Van Nature, samen goed voor ruim 70% van het Nederlandse glasareaal, hebben een akkoord gesloten voor stevige onderlinge samenwerking. Onder de naam ‘Federatie VruchtgroenteOrganisaties’ gaan zij gezamenlijk een coalitie aan met de overheid en de Rabobank.

Doel van deze coalitie is herstructurering en ontwikkeling van de glastuinbouw. Voormalig minister Cees Veerman gaat leiding geven aan de coalitie.

Glasgroentetelers, overheden en de Rabobank delen de conclusies zoals die eind 2014 door McKinsey zijn getrokken. De glasgroentesector is niet gezond. Ondanks dat een deel van de ondernemers nog steeds winst maakt, heeft een groot deel van de glasgroentebedrijven te maken met rode cijfers. Vele partijen in de sector hebben de afgelopen periode indringend gesproken om tot noodzakelijke veranderingen te komen. Naast verbetering van de afzetstructuur zijn verbeteringen op het gebied van infrastructuur, ruimtelijke herstructurering en agrologistiek benodigd en vernieuwing van het GMO-beleid. De gevormde coalitie gaat deze vijf onderwerpen gezamenlijk aanpakken, waarbij elke partij haar verantwoordelijkheid neemt.Pin It on Pinterest