Magazine Aan het werk

Foto: Evides

Het waterbedrijf Evides – partner van het EnergieAkkoord – heeft het grootste zonvolgende drijvende zonnepark van Europa geopend. Het is een nieuwe, innovatieve stap naar het energieneutraal maken van de drinkwaterproductie van Evides. Het zonnepark op de productielocatie Kralingen (Rotterdam) dient ook als test voor grotere waterbekkens van Evides. 

Het drijvende park meet één hectare. Annette Ottolini, Directeur van Evides Waterbedrijf en Kees-Jan van der Geer, directeur van Floating Solar hebben het zonnepark samen geopend. Kees-Jan van der Geer: “Omdat de installatie met speciale sensoren de zon kan volgen, wordt zoveel mogelijk zonnekracht effectief benut. Het meedraaien gebeurt met lieren. Sensoren meten de sterkte van de zon, de windkracht en andere parameters en zorgen voor een optimaal resultaat aan duurzame energie. De omvang van zo’n zonnepark is vooralsnog uniek in Europa.” 

Tussen het waterbekken en het Evides hoofdkantoor ligt nog een halve hectare aan zonnepanelen. Annette Ottolini: “Het geheel is het zichtbare én meetbare resultaat van de bijdrage van Evides aan de energietransitie. Wij willen het leveren van betrouwbaar drink- en industriewater zo inrichten en organiseren, dat de energiebalans uiteindelijk neutraal is.”

Lees verder op de website van Evides.Pin It on Pinterest