Jaarevent 2023

Van 17 tot en met 19 mei is op de Floriade het symposium Circular Greenhouse. Internationaal toonaangevende experts praten deelnemers bij over de baanbrekend onderzoek naar Water, Kunststoffen, Meststof Substraat, Gewasbescherming, CO2 & Energie.

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Maar wat betekent dat dan voor tuinbouwondernemers. Wat zijn bijvoorbeeld alternatieve bronnen voor primaire grondstoffen, welke innovaties zijn nodig en hoe kunnen tuinbouwondernemingen transformeren naar een circulaire bedrijfsvoering? Dat onderzoekt de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research de komende jaren in het project Circulaire Glastuinbouw.

Het onderzoek wordt mogelijk gemaakt door de Club van 100 van de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research. Deze Club is een innovatief netwerk van bedrijven die onder andere strategisch pre-competitief onderzoek financieren voor de glastuinbouw. Een aantal leden van de Club van 100 zit ook in de begeleidingscommissie (BCO). Greenport West-Holland ondersteunt de externe communicatie en stemt het programma af met andere regionale programma’s.

Organisatie

Tijdens het symposium Circular Greenhouse op de Floriade zullen kennis en inzichten uit het programma gedeeld worden. Het symposium Circular Greenhouse wordt georganiseerd door de Floriade, Wageningen University & Research, de Club van 100 van de Business Unit Glastuinbouw & Bloembollen van Wageningen University & Research en Bureau International des Expositions. Meer weten? Download de uitnodiging of neem contact op met [email protected].

 Pin It on Pinterest