Jaarplan 2024
Hogeschool Inholland Delft nodigt studiekiezers uit om de eerste Open Avond op woensdag 1 november bij te wonen. Deze Open Avond biedt een unieke gelegenheid voor iedereen die zich meer wil verdiepen in onze technische en groene hbo-opleidingen. Studenten en docenten staan klaar om studiekiezers mee te nemen in de wereld van tuinbouw, dieren, natuur, milieu, voeding en luchtvaarttechnologie. Maak kennis met food start-ups, luister naar verhalen van alumni of ga direct aan de slag met proeven in het lab.
De smaakvolle innovaties van Food Commerce and Technology
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld achter voedingsmiddelen? Neem dan eens een kijkje bij de opleiding Food Commerce and Technology aan Inholland Delft & Amsterdam. Met deze opleiding leer jij alles over het ontwikkelen, produceren én verkopen van voedingsmiddelen, met de focus op duurzaam en gezond voedsel. Daar speelt de Food-minor Challenge Ondernemen ook op in. Deze groep studenten ontwikkelt nieuwe voedingsproducten en maken kennis met nieuwste innovaties op het gebied van voedsel. Zo zegt student Boyd Huibregts: “De passie voor bier heeft ons het idee gegeven om aan de slag te gaan met een uniek biertje. Met de Bierklas is elke slok een les in smaak. Van de klas naar het glas, we onthullen hoe passie en bier samenkomen in elk brouwsel.” En van het bier naar een gezondheidsproduct. Want de groep van Robin Vink heeft het product Whey Freeze ontwikkeld: Met WheyFreeze veranderen we waterijs in een eiwitrijke traktatie, waar verfrissing en voeding samenkomen in elke hap. De Food-minor Challenge Ondernemen sluit naadloos aan op deze opleiding. In deze minor ontwikkelen studenten innovatieve voedingsproducten en maken ze kennis met de nieuwste trends in de voedselindustrie.
Bouw mee aan een duurzame voedselrevolutie 
Wil jij een rol spelen in het voeden en vergroenen van de wereld? Dan nodigen we je van harte uit om bij de opleiding Tuinbouw & Agribusiness te bekijken. De Nederlandse tuinbouwsector is koploper op het gebied van innovatie én speelt een belangrijke rol in het verduurzamen van ons eten wereldwijd. Tijdens de Open Avond vertelt oud-student Dennis van Wingerden over zijn tijd bij de opleiding en hoe hij nu werkzaam is als bedrijfsleider bij Looye Kwekers. Dennis: “De glastuinbouw is letterlijk met de paplepel bij mij ingegoten. Ik heb het altijd gaaf gevonden dat de sector eigenlijk alles met elkaar verbindt: van productie, teelt, kassenbouw, afzet tot marketing en ga zo maar door. Er zijn zoveel verbindingen op horizontaal- en verticaalniveau, en ook nationaal en internationaal.”
Maar ook oud-student Ruben Kalkman zal je meenemen in zijn internationale ervaringen bij Bom Group. Ruben: “Tijdens mijn schooltijd heb ik mogen proeven aan het internationale karakter van de tuinbouw. De combinatie van theoretische kennis en praktisch onderzoek die ik tijdens mijn schooljaren heb ervaren, is nog steeds van groot belang in mijn huidige baan. Sinds mijn schooltijd ben ik al werkzaam bij het internationale turnkey kassenbouw bedrijf Bom Group. En hier ben ik op dit moment verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten in Azië.”
Liever zelf al aan de slag gaan? Dat kan met KASSIM: het programma waarmee studenten meer leren over klimaatbeheersing in kassen. Probeer het zelf en ontdek hoe je het beste komkommers kunt kweken in de kas! Overweeg de Associate degree Tuinbouwmanagement als je niet vier jaar in de schoolbanken wilt zitten; deze tweejarige opleiding leidt je op tot een volwaardige professional in tuinbouw en agribusiness, waarbij je vanaf het tweede jaar twee dagen per week werkt bij een tuinbouwonderneming naar keuze.
Aanmelden
Aanmelden voor de Open Avond kan via de website.


Pin It on Pinterest